Sigarayı Bırakma Sonrasında Yaşanan Durumlar ve Çözüm | Dr. Fulden Küçük

Kliniğimize Hoş Geldiniz

Çalışma Saatleri : Pazartesi'den Cumartesi'ye : 13:00 ile 21:00
  İletişim : 0552 670 00 52

Sigarayı Bırakma Sonrasında Yaşanan Durumlar ve Çözüm

Zafere gidilen yolda çekilen çile kutsaldır diye bir söz vardır, bu sözün manasını bilirseniz, size gelen tüm zorluklar artık kolay gelecektir ve hani derler ya beyninde bitir, işte tam da öyle olacaktır.

Bu sözün konumuzla alakası nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyim, konu aslında yazının başlığından da belli. Sigara bırakma sonrasında yaşanan durumlar sizi ürkütüyor olabilir, belki ufak bir tecrübe de etmiş olabilirsiniz ama şunu unutmayın, bardağın yarısı boş değil, bardağın yarısı dolu!!!

Lafı çok dolandırmayalım ve sigara hakkında neler anlatacağız başlayalım..

Artık bilmeyeniniz yoktur ama biz yine de yazalım, sigara içmek sağlığınız üzerinde kanserden, kalp hastalıklarına kadar bir çok hastalığa yakalanma riskinizi kat kat arttırmaktadır ve en kötüsü ise erken bir ölüme zemin hazırlamaktadır.

Sadece bu satırlar bile sigarayı bugün bırakmanıza geçerli bir sebep olsa da, bazı kişiler için sigara bırakma sonrasında yaşanan durumlar sigarayı bırakma konusunda biraz geri adım attırıyor olabilir. Bu çekinceler; sinirlilik, baş ağrıları ve yoğun nikotin isteği gibi vs…

Bir çok kişi sigara bıraktıktan sonra bu saydığımız sigara bırakma sonrası durumları hiç yaşamadan, tertemiz bir başlangıç yaparak, yeni sağlıklı hayatlarına merhaba dediler… Bu yazımız, acaba ben de yaşar mıyım diye kafasında soru işareti olanlara ithafen yazıldı…

Sigara sonrasında yaşanan olumsuzluklara girmeden önce sigara bırakınca neler oluyor bir başka açıdan bu konulara bakalım…

Bağımlılık döngüsü kırılacak

Sigarayı bıraktıktan sonra ki bir ay içinde, beynimizde var olan bir çok nikotin reseptörü normal haline dönecek ve dönen her reseptörle sigaraya olan bağımlılık hissiyatınız zayıflayacak ve nikotin bağımlılığı döngüsü kırılacaktır.

Daha iyi bir dolaşım sistemi

Kan dolaşımı, sigarayı bıraktıktan sonra ki 2 ile 12 hafta arasında gelişir ve eskiden zorlanarak yaptığınız fiziksel aktiviteleri yapabiliyor hale gelmeniz hiç te sürpriz olmaz ve ek olarak kalp krizi riskiniz de her geçen gün daha da azalır.

Gelişmiş tat ve koku

Her içtiğiniz sigarada burnunuzda ki ve ağzınızda ki sinir uçlarına zarar vererek tat ve koku duyularınızı köreltirsiniz. Ama çok güzel bir şey var ki, sigarayı bıraktıktan tam 48 saat sonra sinir uçları büyümeye başlar ve böylece tat ve koku duyunuz gelişme göstererek tekrardan hayatın tadına varabilirsiniz.

Daha fazla enerji

Sigara bırakma sonrasında iyileştirilmiş nefes alma ve fiziksel aktivitenin yanı sıra, vücutta artan oksijen size daha fazla enerji verecek ve performans artışınız her yönlü olacaktır.

Bağışıklık sisteminize bir destek de sigara bırakmadan gelecek

Sigarayı bırakmanın dolaşımı iyileştirdiğini, oksijen seviyelerini arttırdığını ve iltihabı azalttığını söyledik, bütün bunlar bir araya geldiğinde daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlayacak ve malesef ki 2020 senesinde tüm dünyayı umutsuzluğa sevk eden koronavirüs salgınına karşı güçlü bir bağışıklık ile korunmak en temel görevlerimizden biri olmalı…

Daha temiz dişler ve ferah nefes

Her sigara içtiğinizde dişlerinizde sararma ve ağzı kokusuna neden olan durumlar oluşur. Nasıl ki tat ve koku alma duyularınız gelişme gösterecek ise, sigara bırakma sonrasında da dişleriniz de güzel bir temizlik sonrasında harika bir özgüven ve ferah bir nefes ile kendinize harika bir iyilik yapmış olacaksınız.

Cinsel yaşamda performans artışı

Bu başlığı ilerde bir makale mi yapsak bilemedik ama şunu bilmeniz de fayda var. Sigara içmek cinsel yaşamınıza zarar verebilir. Erektil disfonksiyon riskini arttırır ayrıca kadınlarda genital yağlanmayı ve orgazm sıklığını azaltarak kadın cinsel işlev bozukluğuna katkıda bulunur.

Daha düşük kanser riski

Bıraktıktan sonra birkaç yıl alabilir, ancak kanser riskinizi azaltacaksınız, örneğin:

  • akciğer kanseri
  • yemek borusu kanseri
  • Böbrek kanseri
  • mesane kanseri
  • pankreas kanseri

Sigarayı bıraktıktan sonraki oluşan durumlar

Sigara bırakmanın yan etkileri bazı kişiler için aşırı olabilir, pek çok insan nikotin yoksunluğunu sanki grip olmuş gibi hissetmekte. Bunun nedeni ise sigara içmenin vücudumuzdaki her sistemi etkilemesidir. Sigarayı bıraktığımızda ise vücudun nikotin almamaya alışması gereklidir.

Not: Sigara sonrası görülen yan etkilerin sadece geçici olduğunu hiç aklımızdan çıkarmamak gerekir…

En çok rastlanan sigara bırakma sonrası yan etkileri…

Baş ağrısı ve mide bulantısı

Sigara içmek vücudunuzdaki her sistemi etkiler. Nikotin vücudunuzu terk ederken baş ağrısı, mide bulantısı ve diğer fiziksel semptomlar gibi küçük sürprizler bırakır.

Ellerde ve ayaklarda karıncalanma

Dolaşımınız iyileşmeye başladığında ellerinizde ve ayaklarınızda karıncalanma hissedebilirsiniz.

Öksürük ve boğaz ağrısı

Ciğerleriniz mukusu ve sigaranın yarattığı diğer kalıntıları temizlemeye başladığında öksürük ve boğaz ağrınız olabilir.

İştah artışı ve buna bağlı kilo alımı

Sigarayı bıraktığınızda tecrübe ettiğiniz enerji artışı iştahınızı artırır. Bazı insanlar, “eli ağıza götürme” alışkanlığıyla başa çıkmak için sigarayı yiyecekle değiştirdikleri için daha fazla yer. Her ikisi de kilo alımına yol açar .

Nikotin için yoğun istek

Sigara içerken vücudunuz nikotine bağımlıdır. Olmadığında ise onu arzulayacak. İki ve dört haftalık dönemler arasında istek zirveye ulaşır.

Sinirlilik, hayal kırıklığı ve öfke

Büyük bir değişiklik yapıyorsunuz – zihninizin ve vücudunuzun bağımlı olduğu bir şeyden vazgeçmesi gerekiyor. Bu genellikle sinirlilik ve öfkeye neden olur.

Kabızlık

Nikotin ince bağırsağı ve kolonu etkiler.Nikotini aldığınızda, vücudunuz onsuz gitmeye alışırken kabızlık yaşayabilirsiniz .

Kaygı, depresyon ve uykusuzluk

Sigara içenlerin depresyon ve anksiyete riski artmıştır, ancak bunun nedeni belirsizdir. Sigarayı bıraktığınızda kendinizi daha endişeli ve depresif hissedebilirsiniz. Uykusuzluk da yaygındır.

Bu konuda fitoterapi ve aromaterapiden yararlanabilirsiniz…

Konsantrasyon zorluğu

Sigarayı bırakmanın tüm yan etkileri ilk başta konsantre olmayı zorlaştırabilir.

Kuru ağız

Sigara, ağız kuruluğunun yaygın bir nedenidir.

Yavaş yavaş sona geliyoruz ve bakalım sigara bırakma zaman çizelgesi nasıl oluyormuş…

Sigarayı bırakma zaman çizelgesi

Bıraktıktan 20 dakika sonra kalp atış hızınız düşer. Sigara tansiyonunuzu yükseltir ve kalp atış hızınızı artırır.Son sigaranızdan 20 dakika sonra kalp atış hızınız normal seviyelere düşmeye başlayacaktır.

Bıraktıktan 8 ila 12 saat sonra kandaki karbon monoksit seviyeniz düşer. Karbon monoksit, araba egzozundan çıkan aynı tehlikeli dumandır. Kalp atış hızınızın artmasına ve nefes darlığına neden olur.8 ila 12 saat içinde kanınızdaki karbon monoksit seviyesi düşer ve kan oksijeniniz artar.

Bıraktıktan 48 saat sonra koku alma ve tat alma beceriniz gelişir. Sigara içmenin zarar verdiği sinir uçları yeniden büyümeye başlar, koku ve tat alma duyunuzu geliştirir.

Bıraktıktan 2 hafta ila 3 ay sonra kalp krizi riskiniz düşer. İyileştirilmiş dolaşım, düşük kan basıncı ve kalp atış hızı ve daha iyi oksijen seviyeleri ve akciğer fonksiyonu, kalp krizi riskinizi azaltır.

Bıraktıktan 1 ila 9 ay sonra daha az nefes darlığı hissedecek ve daha az öksüreceksiniz. Öksürük, nefes darlığı ve sinüs tıkanıklığı azalır. Genel olarak daha enerjik hissedeceksiniz.

Bıraktıktan 1 yıl sonra kalp hastalığı riskiniz yarı yarıya azalır. Sigara içmek kalp hastalığı riskinizi önemli ölçüde artırır .

Bıraktıktan 5 yıl sonra inme riskiniz azalır. Ne kadar çok ve ne kadar süreyle sigara içtiğinize ve genel sağlığınıza bağlı olarak, inme riskiniz, bıraktıktan sonraki 5 ila 15 yıl içinde hiç sigara içmemiş biri ile aynı olacaktır.

Bıraktıktan 10 yıl sonra, akciğer kanseri riskiniz hiç sigara içmemiş birininkine düşer. Akciğer kanserinden ölme riskiniz, hiç sigara içmemiş birinin riski olacaktır. Diğer kanserler geliştirme riskiniz önemli ölçüde azalır.

Bıraktıktan 15 yıl sonra, kalp hastalığı riskiniz, hiç sigara içmemiş biri ile aynıdır. Bıraktıktan sonra , daha düşük kolesterol , daha ince kan ( kanın pıhtılaşma riskini azaltır ) ve daha düşük kan basıncınız olur.

Peki Sigarayı Nasıl Bırakabiliriz?

Günümüzde modern gelişmeler ile tıp araştırmaları harika bir uyum içerisinde biorezonans terapisini geliştirdiler ve bu biorezonans cihazı ile sigara bırakmak sizi çok kolay bir şekilde, hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar rahat bir pozisyonda sigara bırakmanızı sağlayacak.

Bursa’da ki kliniğimizde Uzman Doktor Fulden Küçük tarafından uygulanan biorezonans ile sigara bırakma tedavisinde öncelikle son bir adet daha her zaman içtiğiniz sigaradan içiyorsunuz ve özel cihazımız vasıtasıyla bu içilen sigaranın frekansı tespit edilmekte ve sonrasında size hiç bir yan etkisi olmayan, ağrısız, acısız bir yöntem olan biorezonans frekans yöntemiyle vücudunuza geri verilen titreşimler vasıtasıyla sigara bırakma işlemi gerçekleşmektedir.

Siz, biorezonans yöntemiyle sigara bırakma sırasında, rahat bir sedye de, sakinleştiren bir müzik eşliğinde keyifli bir saat geçirerek, tertemiz ve sağlıklı hayatınıza başlangıç yapmış olacaksınız.

Biorezonans terapisi sonrasında ise kulak ve vücut akupunkturu ile size, sigara bırakma sonrasında oluşabilecek olan durumlara karşı dirençli kılıyoruz ve en son olarak ta aromaterapi ve fitoterapi uygulamaları ile yaşayabileceğiniz tüm gerginlik, sinirlilik ve diğer olumsuz durumlara karşı sizi koruma kalkanına alıyoruz.

Uzman Doktor eşliğinde yapılan bu ağrısız, acısız, yan etkisiz sigara bırakma terapisinde siz de diğer danışanlarımız gibi mutlu mesut ayrılıp, yeni hayatınıza merhaba diyeceksiniz.

Sigara bırakma konusunda soracak sorularınız var ise bizlere iletişim numaralarımızdan ve kliniğimize gelerek yüzyüze bilgi alabilirsiniz.

Zor geçen ve her an korona virüs tehdidi altında yaşadığımız bu günlerde bir iyilik yapın ve sigarayı bırakın. Biz sizi bekliyor olacağız…

Sağlıklı ve umut dolu günlere…

Uzman Doktor Fulden Küçük

Biorezonan ile Sigara Bırakma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize yazın