Mezoterapi Uygulamaları (Saç, Yüz ve Vücut) Bursa | Dr. Fulden Küçük

Kliniğimize Hoş Geldiniz

Çalışma Saatleri : Pazartesi'den Cumartesi'ye : 13:00 ile 21:00
  İletişim : 0552 670 00 52

Mezoterapi Uygulamaları (Saç, Yüz ve Vücut) Bursa

En çok tercih edilen ve en çok merak edilen uygulamalardan biri olan mezoterapi uygulamaları hakkında kapsamlı bir şekilde bilgi vereceğimiz bu sayfamızda mezoterapi hakkında kafanızda hiç bir soru işareti kalmayacak ve mezoterapinin nimetlerini sonuna kadar faydalanma şansınız olacaktır… Hemen mezoterapi nedir tanıtmaya başlayalım…

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi sözcüğünün kökeni Latince’ye dayanmaktadır ve “meso” ve “terapi” kelimelerinin birleştirilmesi ile elde edilen bu kelime mana olarak “orta tedavi” anlamına gelmektedir ve günümüzün en çok tercih edilen estetik tedavi uygulamalarından birisidir.

Akupunktur yöntemine benzeyen bir yöntem olarak cildin orta tabakasına iğne kullanılarak, aminoasit, mineral, enzim ve vitaminlerin duruma göre tek başına yahut karıştırılarak enjekte edilme işlemi olarak ta mezoterapiyi tarif edebiliriz.

Mezoterapi uygulaması yasal yaş alt sınırı 18 yaştır lakin yine de mezoterapi uygulamasının yapılmasına engel olacak bazı özel durumlar da bulunmaktadır.

Mezoterapi uygulamaları çok çeşitli bölgelere ve çok çeşitli amaçlar için yapılabilmektedir. Burada belirleyici durumlar ise kişini sağlık durumu, fiziksel özellikleri, rahatsızlıkları, ihtiyaç gereksinimleri gibi faktörler sonrasında mikroenjeksiyon yöntemiyle uygulanacak olan içerik belirlenmekte ve kişiye doktor vasıtasıyla uygulanmaktadır.

Mezoterapi Nasıl Yapılır ve Uygulanır?

Mezoterapi uygulamasının yapılacağı bölgede ki cildin orta katmanına ihtiyacı olan özel karışım hazırlanarak ince iğneler yardımıyla enjekte edilir. Bu özel karışım kişinin ihtiyaçları doğrultusunda doktor kontrolü sonrasında belirlenmektedir. İğneleme yöntemiyle cilt üzerinde meydana gelen minik yaralanmalar, zayıflayan kan dolaşımının canlanmasını için oldukça etkili bir yöntemdir.

Mezoterapi uygulaması yapılacak kişi önce fiziksel olarak muayeneden geçirilir, tespit edilen rahatsızlıklar sonrasında teşhis konulur ve ihtiyacı olan karışım elde edildikten sonra uygulama bölgesine lokal anestezik krem uygulaması yapılır. Her hasta için kişiye özel olarak kullanılan iğneler ile uygulama bölgesine açılı bir şekilde iğneler uygulanır ve böylelikle mezoterapi uygulaması tamamlanmış olur.

Mezoterapi uygulamasında sorunlu bölgeye verilen enjeksiyon miktarı ve seans sayısı kişini ihtiyacına göre doktor kontrolü ile belirlenir. Mezoterapi uygulaması ayakta tedavi yöntemi denilen, tamamen uyuşturulmaya gerek kalmayan bir estetik tedavi yöntemidir ve hasta mezoterapi sonrasında herhangi bir yan etki göstermediği takdirde normal yaşamına rahatlıkla devam edebilir.

Mezoterapiler uygulandıkları bölgelere göre de saç mezoterapisi, yüz mezoterapisi, kaş mezoterapisi, vücut mezoterapisi gibi çeşitli türlere de ayrılmaktadır.

Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Mezoterapi uygulamasında kişinin ihtiyacı olan amino asitler, enzimler, hormonlar, mineraller, vitaminler, antioksidanlar, hyaluronik asit gibi maddeler cilde uygulanır ve bu uygulama sonrasında cildin diri ve gergin kalmasını sağlayan kollajen ve elastin yapılarının uyarılması sağlanır. Bu uyarılma sonrasında ise uygulama bölgesinde ki kan dolaşımı hızlanması ile birlikte cilt yenilenmesi, doku onarılması ve gevşeyen dokuların sıkılaşarak eski gergin hallerine gelmesi sağlanır.

Mezoterapi Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Mezoterapi uygulaması yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir çok sebep için bir çok farklı yere uygulanmaktadır, bunun sonucunda da şu faydalar görülmektedir;

  • Uygulama bölgelerinde ki çatlak, kırışıklık, güneş lekesi, cilt sorunları, selülit, bölgesel yağlanma gibi sorunların giderilmesini sağlar
  • Alopesi olarak bilinen saç kıran probleminde ve kellik sorunu yaşayan kişilerde sorunun çözümü için uygulanan bir yöntemdir
  • Zayıflayan saç köklerini güçlendirir, vücutta ki akut ve kronik ağrıları giderir, spor sonrası yaralanmalar ve bazı damar problemlerinde faydalıdır

Mezoterapi Uygulamasının Yan Etkisi Var mıdır?

Mezoterapi uygulaması sonrasında bazı yan etkiler görülebilmektedir, bu yan etkiler kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte uzun sürmez ve ortadan kalkarlar. Bazı kişilerde hiç bir yan etki göstermeyen mezoterapi uygulaması sırasında kullanılan bazı ilaçlar kişi de alerjik reaksiyon yapabilir. Bunun yanı sıra; mide bulantısı, kusma, ishal, cilt hassasiyeti, kızarıklık, morarma, deri döküntüsü yan etkiler görülebilir.

Mezoterapi Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mezoterapi uygulaması yaptıracak kişi uygulama öncesi kesinlikle kan sulandırıcı etkiye sahip hiç bir ilaç ve aspirin dahil kullanmamalıdır. Mezoterapi uygulanan bölge işlem sonrası ilk 10 – 15 saat için hiç bir şekilde su değdirilmemelidir. Kan dolaşımının etkilenmemesi için dar kıyafetler giymekten kaçınılmalıdır. Yine ilk 10 – 15 saat cilde makyaj yapılmamalıdır, uygulama sonrası iki gün zorlayıcı spor aktivitelerinden uzak durulmalı.

Mezoterapi uygulaması sonrasında alkol, kafein, sigara ve yüksek protein içeren gıdalardan uzak durulmalı. Uygulama yapılan bölgede kızarma, morarma gibi durumlar olmaması adına uygulamanın yapıldığı bölge ve çevresine soğuk uygulaması yapılmalıdır. Mezoterapi uygulaması yapılan bölgenin enfeksiyon kapmaması için kesinlikle kaşımamalı ve baskı oluşturacak şeylerden kaçınmalı. Bölgeye dokunmadan önce mutlaka eller yıkanmalı. Son olarak ta doktorun tavsiye edeceği diğer uygulamalar mutlaka yapılmalı…

Mezoterapi Uygulaması Hangi Durumlarda Sakıncalıdır?

Mezoterapi uygulaması 18 yaş üzeri herkese uygulanabilir ancak bu aşağıda belirttiğimiz durumlar haricinde;

  • Hamileler
  • Emziren anneler
  • Felç geçirmiş kişiler
  • Kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlar
  • İnsülin kullanan şeker hastaları
  • Kanser tedavisi görenler
  • Mezoterapi için uygulanan karışıma alerjisi olan kişiler
  • Kalp rahatsızlığı bulanan kişiler
  • Ürtiker sorunu olan kişiler

Mezoterapi Uygulaması Seans Ücretleri Fiyatları Nelerdir 2021 Yılı İçin?

Mezoterapi uygulamasını yaptırmak isteyenlerin merak ettiği konulardan birisi ise mezoterapi fiyatları olmaktadır. Mezoterapi uygulamasının fiyatlarını belirleyen bir çok faktör vardır bu faktörler, uygulamayı yapacak olan doktorun yetkinliği, uygulamada kullanılan maddeler, seans sayısı, uygulama süresi, tedavinin çeşidi gibi çeşitli faktörler vardır.

Kozmetik amaçlı mezoterapi ve tedavi amaçlı mezoterapi uygulamaları arasında da fiyat farkları olabilmektedir. En doğru mezoterapi uygulaması için ücret belirlenmesi, doktor ile kişinin yüz yüze muayene edilmesi sonrasında belirlenecek tedavi metodu ile kesinleşecektir. Bursa‘da ki kliniğimizde Uzman Doktor Fulden Küçük tarafından yapılan mezoterapi uygulaması için ücretsiz ön randevu oluşturabilirsiniz.

Son bir uyarı olarak, sırf fiyat farkı için doktor olmayan kişiler tarafından yapılan ve merdiven altı diye tabir edilen, hijyen yönünden sıkıntılı yerlerde mezoterapi uygulaması yaptırmayınız. Uygulama sırasında gelişebilecek her türlü durum için müdahale bilgisi olan kişilerce yapılan uygulama en doğru sonucu verecektir.

Mezoterapinin Uygulamasının Kullanım Alanları ve Çeşitleri Nelerdir?

Mezoterapi uygulamasını sadece güzellik adına olmadığını yukarıda bahsettik, bunların haricinde mezoterapi uygulaması adet sancılarında, fibromiyalji, nevralji ve gut rahatsızlıklarında ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Kas ve tendon yaralanmalarında, spor kazalarında da yine mezoterapi uygulamalarından faydalanılabilmektedir.

Yine ağrı ve iltihap olan eklem bölgelerinde, bazı damar hastalıklarında, varis tedavisinde de mezoterapi uygulamaları görülmektedir.

Yüz ve Vücut Mezoterapisi

Mezoterapinin en çok uygulandığı bölgelerden birisi olan yüz  ve vücutta meydana gelen cilt sorunları olan, leke, güneş lekeleri, doğum lekeleri, sivilce izleri, çatlaklar gibi problemlerde mezoterapi uygulaması güvenle tercih edilmektedir.

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz bir durum olan, yaş almayla yüz ve vücutta ki kolajen dokusun azalması sonrasında ciltte sarkma ve kırışıklıklar meydana gelir. Mezoterapi uygulaması sonrasında cildin ihtiyacı olan maddeler enjekte edilir ve cildin kendini toparlanması sağlanır.

Yüz mezoterapisi uygulaması sonrasında cilt yenilenmesi, parlaklık, ışıltı gözle görülür şekilde belli olmaktadır. Cildin kaybettiği nemin geri kazanılmasını da sağlayan yüz mezoterapisi uygulamasında cildin doğal bir şekilde elastan ve kollajen üretiminin arttırılması da sağlanmış olmakta.

Mezoterapi uygulamasında kullanılan amino asit, vittamin, mineral, hyaluronik asit, anti oksidan gibi maddeler cildin orta tabakasına uygulanır ve örneğin selülit rahatsızlığı olanlarda uygulama sonrası kan dolaşımı hızlanır, yağların çözülmesi sağlanır ve sertleşen bağ dokuları çözülerek selülit probleminin ortadan kaldırılması sağlanır.

Mezoterapi uygulaması sonrasında sağlıklı beslenme, spor ve stressiz bir hayat ile mezoterapinin etkilerini uzunca bir süre devam ettirebilirsiniz.

Yüz ve Cilt Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Yüz ve cilt mezoterapisinde uygulanan hyaluronik asit uygulaması yapılır ve bu cildin elastikiyet dokusunu korur. Cildin ihtiyacına göre hazırlanan karışım uygulanmadan önce cilde anestezik krem uygulanır, bekleme sonrasında uygulama bölgesinin büyüklüğü ve tedavinin sürecine göre 20 ile 45 dakika kadar bir mikro iğneleme yöntemi yapılarak mezoterapi uygulaması yapılır.

Yüz ve cilt mezoterapisi sonrasında mat, solgun ve cansız görünüm yerini canlı, parlak ve sağlıklı bir görünüme bırakır. Gözaltlarında var olan şişlik, morluk gibi sorunlar ve bölgesel yağlanmalar giderilir. Mimiklerin fazla kullanılması sonrasında meydana gelen kırışıklıklar giderilir. Yara, leke, çatlaklar mezoterapi sonrası giderilir.

Yaşlanmayla birlikte gelen boyun sarkmaları, dekolte bölgesi ve ellerde ki elastikiyet kaybı sonrası meydana gelen sarkmaların önüne geçilmesinde etkilidir. Cildin neme doyması sonrasında cilt yenilenmesi ve gençleşmesi sağlanır.

Saç Mezoterapisi

Saç mezoterapisi uygulaması, cerrahi operasyon olmadan saç yenilenmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Saçlarda dökülme, kellik, saç kıran gibi sorunların tedavisinde kullanılan mezoterapi ile saçların uzaması ve kepeklerin azalması gibi gelişmeler yaşanır.

Günümüzde saç dökülmelerinin nedenleri arasında beslenme yetersizlikleri, hormon eksiklikleri, kafa derisinde ki kan dolaşımı azlığı gibi nedenler yer almaktadır. Hem erkek hem kadınlar için saç dökülmesi sorunlarının kaynağını tedavi ederek tedavi eden bir yöntemdir saç mezoterapisi.

Saç derisine enjekte edilen özel karışım ile saç hücre metabolizmasını hızlandırır, kan dolaşımını arttırır, enfeksiyonları yok eder ve kalıtsal saç dökülmesinde de etkili bir yöntemdir.

Saç mezoterapisi sonrasında saçlar daha sağlıklı, hacimli ve gür bir şekilde yenilenmiş olarak devam eder. Çevresel faktörlerin, stres, çevre kirliliği gibi beslenme yetersizliği gibi sorunların etkilerini yok eder.

Saç ekimi sonrasında da tercih edilen saç mezoterapisi ile saçların güçlenmesini ve dökülmesini engelleyici etki yapar.

Saç mezoterapisinin uygulanışı da yukarıda anlattığımız yüz ve vücut mezoterapilerinin uygulanışı ile aynıdır. Kişinin ön muayenesi sonrasında belirlenen tedavi yol haritasına uygun bir şekilde seans sayısı belirlenir ve uygulama yapılır. Kişiye ve dış faktörlere bağlı olarak etkileri kişiden kişiye değişmektedir.

Son olarak ta saç mezoterapisinin faydaları şu şekilde olmaktadır;

  • Saç dökülmelerini azaltır
  • Saçların büyümesini ve çoğalmasını uyarır
  • Saç kırıklarını önler
  • Saç köklerinin yenilerinin oluşmasını hızlandırır
  • Kepeklenme sorununu çözer
  • Kan dolaşımı hızlanması sonrasında saç kökleri beslenir

Görüldüğü gibi mezoterapi uygulamaları yapıldıkları yerlere göre oldukça güzel ve faydalı sonuçlar vermektedir. Bursa‘da ki kliniğimizde Uzman Doktor Fulden Küçük tarafından yapılacak olan mezoterapi uygulaması hakkında bilgi, seans ücreti ve randevu almak için 0552 670 00 52 no’lu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat dileğiyle…

Merak ettiklerinizi yazının altında yorum bölümünden yazabilirsiniz…

Uzman Doktor Fulden Küçük

× Bize yazın